Десислава Атанасова: ПП-ДБ шикалкавят, демонстрират пренебрежително отношение към Мария Габриел

Започваме разговорите с другите партии, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Надявам се, че многобройните партии в коалицията ПП-ДБ няма да се точат безкрайно в решенията дали да подкрепят правителство на ГЕРБ. Категорично трябва да започнем разговори с другите партии, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по Би Ти Ви.

 

Така тя даде да се разбере, че подсилва ултиматума, даден вчера от Бойко Борисов на ПП-ДБ - казват днес "да" или "не" за правителство и при "не" ГЕРБ започват срещи с ДПС, БСП и ИТН още днес.

 

В края на интервюто си все пак Атанасова леко се смекчи - на директния въпрос дали днес ще се виждат с други партии и докога ще чакат ПП-ДБ отвърна, че до връчването на мандата в понеделник има още време. Тя уточни, че разговорите ще бъдат на лидерско ниво.

 

Според нея през последната седмица ПП-ДБ шикалкавят, те демонстрират пренебрежително отношение към кандидата за премиер Мария Габриел.

 

Въпреки че днес Кирил Петков казва, че тя му направила добро впечатление и затова не е затворил вратата за кабинет начело с нея, поведението на ПП-ДБ показва друго, коментира Атанасова. А това, че Габриел му направила добро впечатление - няма как да бъде иначе при експерт от нейното ниво.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени