Десислава Атанасова: ПП и ДБ провалиха дебатите за съдебна реформа като не осигуриха кворум

За мен е странно, че преглъщат, че са в коалиция с БСП, а с ГЕРБ дори не искат да разговарят, заяви тя по отношение поведението на ДБ

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Единствено нашата парламентарна група издигна кандидат за премиер, който представи състав на кабинет. Това заяви по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

"Ако трябва да признаваме вина за поредните избори, то сигурно процентът, който носи ГЕРБ-СДС, е най-малък. Нашата група издигна министър-председател и представи структура на състав на МС. А декларацията на Денков събра само 63 гласа", припомни тя.

 

Разговор между лидери да се тълкува като бъдеща коалиция е несериозно - така Атанасова отговори на въпрос за срещата по инициатива на БСП, на която отиде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ние направихме достатъчно усилия, бяхме готови да предложим много отдалечено експертно правителство", заяви Атанасова.

 

По думите й няма ледове и червени линии между ГЕРБ и ДБ. "Ние сме част от европейското семейство. За мен е странно, че преглъщат, че са в коалиция с БСП, а с ГЕРБ дори не искат да разговарят. ГЕРБ лидираше процесите за Украйна, за горивото за АЕЦ, темата "съдебна реформа" и други важни теми", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

 

"Ние категорично смятаме, че трябва да има всеобхватна правосъдна реформа, фиксацията върху един или друг не е необходима", допълни депутатът от ГЕРБ.

 

Допълни, че ПП и ДБ са провалили дебатите за съдебна реформа като не са осигурили кворум във вчерашното заседание. "ПП и ДБ провалиха чрез липсата на кворум дебата, защото им бяха важни други теми - социални мрежи и комисии. Не може заради тази реформа да съществуваш и когато дойде най-важният момент да отсъстваш от зала". 


На въпрос на водещия Георги Любенов дали ПП и ДБ отказват диалог с ГЕРБ, докато не стане ясно за какво трябва да отговаря Борисов, Атанасова отговори:


"Това е тема, която се използва преди избори. Аз пък искам ДБ да си уточнят финансовото състояние и даренията от Nexo, от ПП искам да си утичнят състоянието по отношението на "Gemcorp ", посредниците в газа, прокуратурата не разследва декларацията с невярно съдържания на Петков".
 
Тези дни бяха полезни, за да разберем в НС, че можем да постигаме подобни мнозинства, когато има тема, искана от обществото. Приятно изненадана съм, че намерихме допирни точки по темите, които са приоритет на всички нас, заяви Десислава Атанасова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени