Десислава Атанасова: Правителството се разпада заради обвинения в корупция и некомпетентност (ВИДЕО)

Кирил Петков да поиска вот на доверие, призова Тома Биков

Десислава Атанасова в кулоарите на НС
Десислава Атанасова в кулоарите на НС Източник: Скрийншот/Facebook

Тъжно е че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още при неговото създаване - че са несъвместими тези субекти в коалицията, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност. Това заяви в кулоарите на НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност след 6 месеца, а за някои и година в управлението, вече достигнаха до нивото нулева толерантност от вчера. Свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици. И това не е полезно за обществото ни като цяло", добави тя. 

 

"Мнозина от тях говориха за промяна, за различно политическо поведение, демонстрациите в последните седмица-две и в планарна зала, са език на омразата и взаимни обвинения. Това в никакъв случай не ни радва, напротив - ни тревожи ни, защото сме загрижени за държавата. След серия от кризи ще настъпи политическа", коментира Атанасова. 

 

Тома Биков в кулоарите на НС
Тома Биков в кулоарите на НС Източник: Скрийншот/Facebook

"На мястото на Кирил Петков бих поискал вот на доверие и след това бих говорил за кабинет на мнозинството. Нямаме доверие на това правителство. Работата на НС е блокирана. Това МС с този мандат и персонален състав очевидно не може да работи", каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

"Ние сме носили отговорност за управлението, когато сме били управляващи, не ни карайте да носим отговорност за управлението, когато сме в опозиция. Няма да подкрепим бюджета, нито кандидатурата на Рашков за председател на КПКОНПИ", коментира той.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени