Десислава Атанасова: Шест месеца нищо. Промяна към по-лошо!

Голяма част от мерките, които това правителство взе, са предложени от опозицията, подчерта тя

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Твърде често имам усещането, че членове на правителството живеят в друга реалност, някакъв пералелен свят, защото всички мерки, които правителството взе, са спорни като реализация. Шест месеца нищо. Промяна към по-лошо. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Аз не кредитирам твърде много расъжденията на г-жа Нинова. Вярвам на БНБ, която казва, че тази година икономическият растеж е под 2 %. Инфлацията е средно 14,8%. А някъде стига и до 80%. И ние следим статистическите данни, защото те са общи за всичко. Има голям ръст на производството на оръжие", добави тя. 

 

"Голяма част от мерките, които това правителство взе, са предложени от опозицията. Всички останали са спорни като реализация. Инфлацията е свързана с ръста на цените на енергоносителите - ток, газ, горива", добави народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

Първата мярка, която ГЕРБ предложи, беше мораториум на цените за битовите потребители. Втората мярка - благодарение на нас бизнеса не плаща 800 лева. Третата мярка, която предлагаме срещу инфлацията, е замразяване на цените на горивата на 2,70 лв., коментира Атанасова.

 

Този 1 лев отгоре отива някъде другаде, изчезва мистериозно. Този 1 лев отива към тези, които на ишлеме произвеждат горивата у нас към швейцарски сметки и към корупция. Не само към "Лукойл". Чуваме за различни срещи и преговори между министъра на финансите с разни хора с интереси в този бизнес. Единият лев е с неизяснен произход защо се дължи, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Вчера създадохме специална комисия, която ще разследва всички тези факти и обстоятелства. Изводите, които ще формира тя, няма да са секретни. Днес бизнесът не знае каква цена ще плаща през август и септември. Дори не се знае дали ще има газ и доставки", допълни Десислава Атанасова.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени