Десислава Атанасова: Така наречените "демократи" са смокинов лист за руските интереси в България (ВИДЕО)

Как така Атанас Атанасов не мъцна, че Бойко Рашков пази паметника на Съветската армия, попита резонно тя

Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

ГЕРБ-СДС даде брифинг по темата за прокарването от правителството и т.н. "демократи" на руските интереси в страната ни. Поводът беше, че мнозинството отхвърли предложението им за анкетна комисия за сключените меморандуми на властта. На брифинга председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова сподели, че не е изненадана, че българските медии не се интересуват от темата. 

"Така наречените демократи за смокинов лист на руските интереси с България", изтъкна тя. 

 

"Как така Атанас Атанасов не мъцна, че Бойко Рашков пази паметника на Съветската армия", попита резонно тя. Защо и Христо Иванов мълчи, недоумява опозицията.  Стана ясно, че ГЕРБ ще внесат пак проект за комисия за Gemcorp. Ако ДБ не подкрепят отново това предложение, то би трябвало да си изчегъртат от абревиатурата думата "демократична".

 

Целта на предложението на опозицията, което днес не мина, според Томислав Дончев е била прозрачност. Той заподозря, че комисия не е създадена, защото в сделката имало нещо нередно. Основната тема е тишината, тишината не е само липса на звук, тишината винаги има контекст, а това беше гузна тишина, изтъкна бившият вицепремиер. Добре дошли  "прекрасния" нов свят, приветства Дончев и изрази безпокойството си, че лъжата се превръща в норма.

 

Десислава Трифонова от ПГ на ГЕРБ-СДС припомни, че основната цел на комисията, предложена преди време от ГЕРБ е била да разследва скандаления меморандум с Gemcorp. "От началото правителството изрече множество лъжи. Подписан  е меморандум  с офшорка, която води до други офшорки. Излъгаха за проверката от ДАНС, все още няма резултати. Кирил Петков не знае с кого е подписал договор, къде се намира офшорката", заяви тя. 

 

Трифонова припомни, че компанията е свързана с руски капитали. "Има разследване за отклоняване на пари. Целта е меморандума да прекарва интереси на Путин".

 

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени