Десислава Атанасова: Това е поредното дъно, което достигнаха "новите варвари" в 46-ото Народно събрание

ГЕРБ-СДС напуснаха пленарната зала след скандал за Комисията за полицейското насилие на протестите

Брифинг на ПГ на ГЕРБ-СДС
Брифинг на ПГ на ГЕРБ-СДС
"Пред вас е цялата парламентарна група на коалиция ГЕРБ-СДС – 63 човека, които представляват над 600 хиляди български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целият български народ. Нещо недопустимо се случи в пленарната зала преди минути". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.
 
"Тези 600 000 български граждани и ПГ на ГЕРБ-СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание", съобщи тя.
 
"Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител", подчерта Десислава Атанасова.
 
"Това, което се случи днес, е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-ото Народно събрание", завърши Атанасова.
 
Томислав Дончев от ПГ на ГЕРБ-СДС определи случилото се като болшевизъм. "По-големият проблем е, че става дума за ограничаване на граждански права. Става дума за зачеркване на човек. Изцяло в стилистиката на, как беше, "бивши хора". Голяма част от енергията в НС е заменена с друго - това е колективният стремеж някой да бъде отстранен, махнат, зачеркнат. Знаете ли как се нарича политическото движение, чиято цел е да махне някой друг? Казва се болшевизъм", заяви той.
 

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени