Десислава Атанасова: Това, което прави проф. Габровски, заслужава да бъде подкрепено, а и аплодирано дори

Тя е категорична, че за нея "Продължаваме промяната” не е никакво мерило за политически аргументи или политическа логика

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Съветвам никой да не търси задкулисие или подобни договорки. Това е опит на проф. Николай Габровски да облече в едно всеобщо дело хора, които са доказани професионалисти, за които не чух лоша дума по отношение на корупция, на непрофесионализъм, на липса на биография. Това трябва да бъде подкрепено, а и аплодирано дори. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV.

 

"Това, че сме с проф. Габровски, е демонстрация на подкрепа, защото мандатът е на ПГ ГЕРБ и коалиционните ни партньори СДС. По отношение на номинациите – аз не знам защо разговорът преминава в такава част кой кого е номинирал, откъде са дошли тези министри, като те са обществено познати”, отбеляза тя.

 

Тя е категорична, че за нея "Продължаваме промяната” не е никакво мерило за политически аргументи или политическа логика: "Когато те сглобяваха кабинет, слоганът беше "няма ляво, няма дясно”, а сега оспорват избора на проф. Габровски.”

 

Атанасова отново повтори, че проф. Габровски е провеждал лично срещите с кандидатите за министри: "Не търсете конспирация. Това са хора с ясни биографии, които достатъчно са се доказали. Това е един много положителен знак – дори в момента такива хора са съгласни да участват в политическия живот на страната. Да, били са в различни правителства, но опитът в никакъв случай не е порок".

 

"ГЕРБ е мандатоносител. След две години чегъртане ние отново сме първа политическа сила. Направихме компромиси в името на България с това да не излъчим ярки политически сили от ГЕРБ. Ние се борихме повече от две години, за да върнем политическото си представителство”, каза още тя.

 

На въпрос относно кандидатурата на Николай Павлов за енергиен министър, тя смята, че е "най-неподходящо точно ПП да говорят на тази тема” и заяви: "Мисля, че нашата позиция по въпроса с диверсификацията е категорично ясна. Освен това, нашата ПГ демонстрира по безспорен начин евроатлантическите решения, които сме вземали".

 

За нея е нечувано да се откаже разговор с евентуалния премиер с писмо: "Става въпрос за държавата ни!”

Тя потвърди, че в момента разполагат с 67 гласа: "Всички останали парламентарно представени групи не са дали категоричен отговор.”

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени