Десислава Атанасова: Това правителство е най-слабото в историята на България, ДБ да ни се извинят

Фискалният резерв удари дъното - 4,7 млрд., допълни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев.

 

Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет, категорична е тя. "Даже бих предложила ако ще пътува да отиде в Скопие, в Руанда - където ни хвалят, през Кайманите - където са офшорките, с които подписа меморандум за 1 млрд. долара, на връщане да мине през Париж, където ще е арбитража, където ще ни съди Gemcorp, подчерта Атанасова.

 

Според нея, има нулево справяне с всички кризи и задачи от страна на управляващите. "Няма мерки срещу инфлацията. Вижте цените на сайта на стоковите борси и тържищата - олиото е 5,43 лв, г-жа Нинова заяви, че олио над 2,50 лв. е спекула. Е, тя пребори ли спекулата? Излиза, че тя подкрепя спекулантите. Дадоха ли помощите на българските пенсионери, за които те 5 дни се редят на опашки или и това е "успех" на "правителството". Тази сесия започна с порочното избиране на председател на КЕВР, а това, което постигна КЕВР е вдигане цените на газа", добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

 

"Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере", попита тя риторично.

 

100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България, категорична е Атанасова. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Първо, защото нямаме ангажимент да подкрепяме управляващите, ГЕРБ винаги ще държи на линиите, които е поставила. Но не червените на демократите от ДБ, които те не могат да прекрачят вече месец, защото толкова престоява решението за Украйна, тези демократи нямат никакво намерение да напуснат властта. Вероятно заради постове. Има партийно обладаване на сектори. Във всяка секторна политика само постове, постове, постове, разпределяне на баницата. И г-н Атанасов също не пуска властта, защото той се сдоби с два поста, допълни тя.

 

Атанасова коментира още, че в "Продължаваме промяната" няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са "двете страни на една монета". На въпрос биха ли подкрепили ново правителство, но с премиер Асен Василев, Атанасова отговори, че това са двете страни на една монета. "Те не се различават, ако нещо ги отличава, то това е, че Асен Василев е доста по-известен и навън, в чужбина, с това, че е "измамник" - цитирам неговия бивш съдружник, който казва, че той е "много умен измамник" (...) Как да подкрепиш Асен Василев, който всяка седмица тегли нов дълг", риторично попита тя.

 

Фискалният резерв удари дъното - 4,7 млрд., допълни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна, тя коментира: "Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели.Правителството демонстрира своята безпомощност. Това е политически сбирщайн, който няма програма все още, те не са представили управленска програма, те са против финансовата стабилност, против конституцията, против парламентаризма, плурализма, но не знаем за какво са "за". Те нямат едно решение, което да не е предизвикало трусове", коментира Атанасова. 

 

Изчегъртаха ГЕРБ, но не само. Те рязко нарушават Конституцията, подчерта Атанасова. "Рашков направи огромно "геройство" за тази част, която изпадна в еуфория. Говоря за Лена Бориславова, която обяви, че била във еуфория след ареста на лидера на опозицията. Арест, който българският съд определи като незаконен. От там нататък всички разговори за Рашков са безпредметни. Той трябва да отговори защо има ръст на битовата престъпност, на тежките криминални престъпления, има убийства, има ръст на ПТП, бежанската вълна", добави тя.

 

"Ако говорим за Балкански поток - това е български проект и е одобрен от ЕК. Тази тръба щеше да мине през Балканите и единият вариант беше да ни заобиколи. Възможното, което се направи е България да транзитира газ и да вземаме пари в бюджета. Газовата връзка с Гърция - строежът започва 2019 година и тогавашният премиер Борисов беше ежеседмично там, за да проверява. Ние в момента нямаме договор дори, защото той изтече на 31 декември. Вие не питате  ли кога ще почне да функционира? Какъв е напредъкът? Не знам дали е добре да цитирате премиера, особено в светлите дни. Той многократно демонстрира  че нарушава една от 10 божий заповеди", добави Атанасова.

 

Всеки, който е управлявал, знае, че пролетните и летните месеци се ремонтират пътища. В Триград пътят пропадна през ноември, когато управляваше ПП. Пети месец - кола е пропаднала в реката. А асфалтът нали не се ядеше, попита Атанасова в отговор на въпроса по темата за кризата с изплащането на парите за пътищата.

Според нея, поне половината от българските граждани очакват нови избори, а във време на кризи, са нужни решения.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени