Десислава Атанасова: Цялата парламентарна група на ГЕРБ остро протестира срещу полицейските репресии в страната - продължение на полицейските репресии, започнати от Рашков

Тома Биков: Демерджиев още днес да подаде оставката си, за да освободи от своята некомпетентност МВР

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

В кулоарите на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС изрази протеста си срещу ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

 

Десислава Атанасова:  "Цялата ПГ остро протестира срещу полицейските репресии в страната. От медиите разбрахме, че с нахлуване с многожество бусове и качулки, е арестуван кмет и областен координатор на ГЕРБ. Разчитаме това по един начин - продължение на полицейските репресии, започнати от Рашков. На публична длъжност, на каквато е всеки един кмет, може да бъде задържан, разпитван. Кое наложи да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството?

 

Ако има данни за извършено от него престъпление, каква е причината той да не бъде поканен за разпит? Да не говорим за провалите на МВР - за загинал полицай и несправяне с мигрантите. Войната по пътищата и всичко останало да бъдат изместени с политическа репресия ли е целта? Дали защото поискахме оставката на министъра на МВР и главния секретар? В правова държава всички действия се извършват съгласно НПК".

 

"Парламентарната група ще инициираме изслушване на вътрешния министър за да ни запознаят с всички факти около този грозен произвол" - заяви Атанасова.

 

"Да не би нахлуванията да са вследвие на това, че днес министърът трябваше да се яви в комисията, за да го изслушваме за загиналия полицай? Рашков не е най-добрият учител, който може да намери Демерджиев" - попита и констатира Маноил Манев.

 

Според Георг Георгиев, целта е да се отклони общественото внимание и ГЕРБ да бъде сплашен.

 

Тома Биков: "Този министър се занимава с кризисен ПР. Рашков също носи вина за проблемите на МВР и Демерджиев го укрива. Още днес да подаде оставката си, за да освободи от своята некомпетентност МВР".

 

Според ГЕРБ се връщат времената от полицейщината на Бойко Рашков. Това е опит за прикриване с проблемите в страната. Затова Мараджиев е арестуван с качулки. Това ли е единствената възможност темата за провалите на МВР да не е в дневния ред? Не може МВР да се ползва като бухалка срещу политическия опонент. 

Още от "Политика"

НС прие на второ четене промените в Изборния кодекс

Парламентът прие Централната избирателна комисия да предостави достъп до изходния код и документацията на машините на представителите на партиите и коалициите, получили над 4% на последните избори

Прочетете повече прочетете повече

Министерският съвет одобри прилагането на дерогация за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт от Русия, превозв

С решението се забранява продажбата на купувачи, разположени в друга държава членка или в трета държава, на нефтопродукти, произведени от суров нефт, превозван по море с произход Русия или изнесен от Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени