Десислава Атанасова: В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото

Утре ГЕРБ ще внесе искане за тълкувателно решение по отношение на наложения мораториум и искане за обявяването му за противоконституционен

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: ПП ГЕРБ

"През седмицата, в която парламентът започна работа по законодателните теми, се разбра, че ще се обсъждат теми, различни от дневния ред на обществото. Държавата ни се нуждае от решения на здравната криза, на икономическата, на социалните предизвикателства. Отговор на тези въпроси няма. Колегите от т. нар. "партии на промяната" решиха да разглеждат законопроекти, свързани с интересите на политическите партии - промяна в Изборния кодекс". Това коментира пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ - СДС, за първите работни дни на Народното събрание.  

 

Тя подчерта, че партия ГЕРБ е показала, че не е деструктивна, като е приела внесени предложения за гласуване в парламента. "Ще бъдем силна опозиция с коментар по всяка тема от дневния ред на обществото. Доста години сме носили отговорността си... Осъзнали сме как да представяме приоритетите си пред гражданите", подчерта Атанасова.

 

Тя допълни и коментар по темата за мораториума върху действията на правителството в оставка. И за комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов. "Тази комисия толкова е напомпала г-жа Мая Манолова, че тя е решила дори в полицейско поприще да се впусне. Може би е добре да работи, въпреки че го прави в доста експресивно състояние", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Утре ГЕРБ ще внесе искане за тълкувателно решение по отношение на наложения мораториум и искане за обявяването му за противоконституционен. Все още се обмисля дали да бъде внесено такова искане по отношение на комисията за ревизия. 

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени