Десислава Атанасова: Възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета струва прекалено скъпо

Бойко Борисов ще бъде водач на листи на предстоящите парламентарни избори, увери тя

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Това обучение или възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета струва прекалено скъпо. По неекспертни разчети - около 10 милиарда, защото толкова плащаме повече цена на газа, толкова повече плащаме за увеличените пари на горивата, електроенергията, а и не сме получили никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост". Така председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в 47-то НС Десислава Атанасова коментира интервю на бившия премиер Кирил Петков, в което той казва, че за 7 месеца са се научили да управляват.

 

Бойко Борисов ще бъде водач на листи на предстоящите парламентарни избори, увери Атанасова. Това, че ГЕРБ се регистрира първи за предстоящите избори в ЦИК не влияе на предстоящия жребий за номер на партия, но се надявам да има връзка с бъдещия победител, въпреки че изцяло зависи от вота на хората, каза тя.

 

Имаме опит и в управление, и в опозиция. И това е изключително ценно, защото нашите политически опоненти тепърва се учат, допълни Десислава Атанасова.

 

Атанасова беше категорична, че не са в политическа изолация от останалите политически играчи, а са част от политическия живот, без значение на кое място ги е поставил суверенът.

 

"Ние можем да работим много качествено в управление, но сме и много качествена опозиция - знаеща, можеща, експертна, такава, която за първи път направи успешен вот на недоверие", подчерта тя.

Отбеляза, че искат стабилност, предвидимост за държавата, ръст за икономиката и по-добър живот за българските граждани.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени