Десислава Атанасова: Зад скандала с пенсиите стои Румен Радев

Според нея вчера финансовият министър Асен Василев не е бил подготвен относно приходите в бюджета

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: bTV

Зад скандала в парламента с пенсиите стои президентът Румен Радев. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова относно приетите вчера противоречиви решения за бюджета на Държавното обществено осигуряване. По думите ѝ днес депутатите ще продължат с гласуванията относно финансовата рамка на бюджета.

 

"Внесе се една актуализация, без ясно мнозинство. И за да се случи това в НС - да има повече от 10 часа скандал - стои стои единствено и само ръката на г-н Румен Радев. Той е архитектът на служебното правителство, което внесе актуализацията, без ясно мнозинство. Именно заради това се противопоставяхме на актуализацият ана първо четене", допълни Атанасова.

 

Тя припомни, че финансовият министър Асен Василев е стоял вчера в залата на НС, без да знае какво ще се случи оттук-нататък. "Т.е. той не е подготвен, не се знае какви ще са приходите в бюджета. Въпреки всички думи, които се изговориха за това, че има събираемост, че има приходи, че НАП и Митниците се справят. Това не е вярно", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Атанасова акцентира, че за да се внася актуализация на бюджета, правителството трябва да е готово за всякакъв вариант. "За първи път г-н Василев се сблъсква с парламентарната демокрация. Трябва да е ясно, че след като нямаш мнозинство, когато нямаш отговорност, някой, който ще я носи след един, два месеца или година. Затова казвам, че основния виновник за всичко това е Румен Радев - архитект на това правителство", добави тя. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени