Десислава Атанасова: Имаме готов кандидат за президент, целта ни е с него да спечелим изборите

Служебният кабинет играе ролята на предизборен щаб на Радев, коментира тя

Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС
Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Източник: NOVA

"Служебното правителство не би трябвало да има политическа функция, но я има. То е предизборен щаб на кандидата Румен Радев. Това, че служебният кабинет единствено и само организира избори, е некоректно заключение. То пряко се намесваше в парламентарния дебат и в обвиненията към определени политически партии. Не сме забравили за Бойко Рашков, който твърдеше, че ГЕРБ "притежава всички грехове" по време на предходните избори". Това заяви в студиото на "Събуди се" председателят на  ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасов.

 

Атанасова коментира и актуализацията на бюджета. "Считаме, че оставихме една стабилна финансово и икономически държава. Можеше по друг начин, а не чрез актуализация на бюджета, да се разплатят средствата. Докато работеше правителството "Борисов" 3 периодично се разплащаха всички пари. Това, че служебното правителство не се справя говори единствено за качеството на неговата работа", поясни депутатът от ГЕРБ. Предстоят трудни месеци, цените вървят нагоре. Парите за българските пенсионери не са порочна практика. Тези пари са подкрепа. Трябва да бъдат подкрепени хората, но да не се изключват инфраструктурните проекти, добави тя. 

 

Тя коментира и твърденията на регионалния министър Виолета Комитова за незаконни строителства на АМ "Хемус". "Инфраструктурните проекти не бива да приключват по начина, по който се случва сега. Министър Комитова е демонстрирала незнание много пъти. Сещам се за случай, когато посети паркинг и твърдеше, че това е трасе на магистрала. Смятам, че проектите трябва да продължат. Ние намирахме пари и тогава никой не питаше как се справяте", допълни Атанасова.

 

Не очаквайте в телевизионно студио да обявя нашият кандидат за президент. Да, имаме готов кандидат за президент, ще обявим решението си. Най-важното е, че търсим лице, което да получи достатъчно одобрение не само от нашите паратийни структури и симпатизанти, а от по-широката общественост. Защото за нас целта е не просто да участваме, а да спечелим тези избори. В този смисъл все още имаме разговор, вкл. и за подкрепа от други партии - и парламентарно представени, и извънпарламентарно представени. , разкри председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени