Дезертьори от ГЕРБ, секретарка на Цветанов и доскорошен лидер на АБВ в Пазарджик оглавяват листи на "Републиканци за България"

Бившата секретарка на Цветан Цветанов, Надя Бонева, във Вътрешната комисия на НС повежда листата в 11 МИР-Ловеч

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: Zonanews

Народният представител Владислав Николов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става водач в листата  на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" в Плевен. За напускането на групата на управляващите съобщи в началото на днешното заседание шефката на парламента Цвета Караянчева. Николов е написал писмо до Караянчева, с което обявява, че напуска парламентарната група, но ще остане в парламента като безпартиен. Мотивите не бяха посочени, но станаха ясни още тази сутрин, след като Цветанов обяви водачите на листите си. 

Владислав Николов
Владислав Николов Източник: ПП ГЕРБ

Николов е участвал в работата на последните три парламента, избиран от 15-ти Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевен, а сега повежда листата на партията на бившия втори в ГЕРБ за същия район, става ясно от оповестените имена на водачите на листите на "Републиканци за България" за предстоящите парламентарни избори. В рамките на това Народно събрание Владислав Николов участва в работата на Комисията по бюджет и финанси и е заместник-председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика. Това не е първият депутат от управляващите, който се трансферира в партията на Цветан Цветанов.

Джема Грозданова
Джема Грозданова Източник: ПП ГЕРБ

Няколко месеца по-рано това направи и Джема Грозданова, бивш председател на парламентарната Комисия по външна политика. Тя също е кандидат-депутат от "Републиканци за България" и води листата на партията в 24-ти МИР София.

 

Атанас Шопов
Атанас Шопов Източник: АБВ
В 13 МИР-Пазарджик водач на Цветановата партия е Атанас Шопов - доскорошен лидер на АБВ в региона. Шопов напусна партията на агент "Гоце" преди дни, като изтъкна мотива, че не бил съгласен с мнението на президента за издигането на Атанас Мангъров за водач на листи в София и Варна. Оказа се, че това е бил само трик, за да прескочи по-лесно в партията на Цветан Цветанов. 

В 26 МИР-Смолян водач е уволненият от Десислава Танева бивш зам.-министър на земеделието Чавдар Маринов, който е уволняван и от ДФ "Земеделие". 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени