Диана Дамянова: Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски

В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов, коментира PR експертът

Линда Петкова и Диана Дамянова
Линда Петкова и Диана Дамянова Източник: Zonanews

Денят на ротацията наближава. Трябваше да е 6 март, но от ГЕРБ начертаха план график с крайна дата 8 март и намерение да бъде изготвено коалиционно споразумение. Ще продължи ли съвместното управление на двете големи парламентарни сили?

 

"Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски. В момента това, което легитимира управлението на ПП-ДБ, е обещанието за съдебна реформа", коментира по bTV PR експертът Диана Дамянова.

 

"Беше време да се направи коалиционно споразумение. Истината е, че електоратът на ПП-ДБ не беше готов да признае думата "коалиция", скриха я зад думата "сглобка". Сега е дошъл моментът и е редно да подпишат някакъв договор", коментира още Дамянова.

 

"Силата, с която замахна ПП-ДБ, за да подмени договореностите, които вече ги имаше написани на хартия, дава сега обратна сила на Борисов", коментира тя.

 

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат, защото Бойко Борисов няма причина да отиде на избори, тъй като след тях ще се окаже в идентична ситуация. В същото време ПП-ДБ пък ще се окажат с още по-малък процент. "Избирателят е доста капризен – той не иска да бъде лъган. В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов", коментира Диана Дамянова.

 

Според нея и ДПС не е готово да отиде на избори, защото те искат да се разширят и да вземат по-видимо място в политическия живот.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени