Димитър Абаджиев напуска предсрочно по собствено желание посланическия пост в Саудитска Арабия и Бахрейн

Той беше назначен на поста през март 2019 г. по предложение на правителството "Борисов-3" с указ на държавния глава

Димитър Абаджиев
Димитър Абаджиев Източник: Zonanews

Правителството ще предложи на президента Румен Радев предсрочно да бъде освободен Димитър Абаджиев от поста посланик на страната ни в Саудитска Арабия и Бахрейн. Решението ще бъде взето утре на заседанието на Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

 

Абаджиев е настоял сам за предсрочното си освобождаване и обяви, че е уведомил Румен Радев още през лятото на 2021 г., но не каза защо се налага това. Само посочи пред радио К2, че е изпълнил мисията си да създаде едно "добре работещо посолство" на България в Рияд от нулата.

 

Той беше назначен на поста през март 2019 г. по предложение на правителството "Борисов-3" с указ на държавния глава. Димитър Абаджиев беше депутат от СДС и ДСБ. По-късно се присъедини към РЗС на Яни Янев. Беше и наблюдател в Европейския парламент. Бил е още наш представител в проекта за изграждане на газопровода "Набуко" и генерален консул в Шанхай.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени