Димитър Ганев: Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел

Десислава Атанасова отива в политическа пенсия, добави социологът

Димитър Ганев
Димитър Ганев Източник: Тренд

Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел. С много голяма степен на вероятност тя ще е следващият министър-председател, но това не означава, че ще видим различен стил на управление. Денков и тя имат еднакви профили - компромисни фигури, които ще търсят консенсус. Това заяви по NOVA социологът от "Тренд" Димитър Ганев.

 

"Десислава Атанасова отива в политическа пенсия. Тя няма да изкара пълен мандат поради конюктурни обстоятелства. След това изглежда нелепо да се върне в редиците им. Това би могло да е лично нейно желание, ако не се чувства комфортно или не усеща подкрепа", смята той. 

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

По думите му подкрепата на ДПС е ключова. "В следващите месеци ще бъдат попълнени съставите на почти всички регулатори, както и тези на ВСС и Висшия прокурорски съвет. Линията в ГЕРБ обаче ще остане същата. Партията е вече на 18 години. През по-голямата част от пътя си е била част от властта, това неминуемо означава непрекъснати реформи. В София имаше голямо разместване, а в ПГ също видяхме промени. В местните организации също ще има такива, това може би значи поколенческа промяна", коментира той. 

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени