Димитър Ганев: Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел

Десислава Атанасова отива в политическа пенсия, добави социологът

Димитър Ганев
Димитър Ганев Източник: Тренд

Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел. С много голяма степен на вероятност тя ще е следващият министър-председател, но това не означава, че ще видим различен стил на управление. Денков и тя имат еднакви профили - компромисни фигури, които ще търсят консенсус. Това заяви по NOVA социологът от "Тренд" Димитър Ганев.

 

"Десислава Атанасова отива в политическа пенсия. Тя няма да изкара пълен мандат поради конюктурни обстоятелства. След това изглежда нелепо да се върне в редиците им. Това би могло да е лично нейно желание, ако не се чувства комфортно или не усеща подкрепа", смята той. 

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

По думите му подкрепата на ДПС е ключова. "В следващите месеци ще бъдат попълнени съставите на почти всички регулатори, както и тези на ВСС и Висшия прокурорски съвет. Линията в ГЕРБ обаче ще остане същата. Партията е вече на 18 години. През по-голямата част от пътя си е била част от властта, това неминуемо означава непрекъснати реформи. В София имаше голямо разместване, а в ПГ също видяхме промени. В местните организации също ще има такива, това може би значи поколенческа промяна", коментира той. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени