Димитър Главчев документално доказа скандалното предложение на ДБ за скок на депутатските заплати

Според него те трябва да скочат на 10 000 и повече лева месечно

Димитър Главчев

Димитър Главчев

Източник: Facebook
Предложението на ДБ

Предложението на ДБ

Димитър Главчев
Предложението на ДБ

Криптокомунистическата групировка ДеБъ, инсталирана в НС, за да обслужва крадливите олигарси на костовата приватизация, направи крайно скандално предложение за увеличаване на депутатските заплати. Според него те трябва да скочат на 10 000 и повече лева месечно. Това стана ясно от приетия нов правилник на Народното събрание. След бурни спорове в сряда, депутатите са стигнали до мнението, че при изпълнение на "специални" и допълнителни задачи, определени народни представители могат да получават до 25 % над брутното им възнаграждание. От предложението на ДБ обаче не става ясно нито какви са тези задачи, нито кой ще ги определя като "извънредни", нито дали пък това не е груб опит за драстично вдигане на заплатите им чрез мъгливи мотиви и неясни параметри. 
Народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев публикува в страницата си във фейсбук решението на парламентарната комисия, както и самото предложение, заедно с мотивите на вносителите от ДБ.

 

Публикувахте от Dimitar Glavchev в Четвъртък, 22 април 2021 г.

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени