Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата

Срокът за внасяне на номинации в деловодството на Народното събрание изтича днес в 18.00 часа

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Zonanews

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата, съобщи пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя уточни, че срокът за номинации изтича днес. Кандидатурата на Главчев днес ще бъде внесена в деловодството на Народното събрание.

 

Десислава Атанасова допълни, че номинацията е одобрена от управляващия партньор "Продължаваме промяната - Демократична България". Засега не е известно дали коалицията ще има своя кандидатура за председател на институцията.

 

Срокът за внасяне на номинации в деловодството на Народното събрание изтича днес в 18.00 часа. В петък той беше удължен за втори път, след като до вечерта на 7 юли единствената внесена кандидатура беше тази на Нина Стоименова, издигната от "Възраждане".

 

С проекторешението за удължаване на срока депутатите определиха до избора на нов председател длъжността да изпълнява Горица Грънчарова-Кожарева, някогашен заместник на Цветков, а след отстраняването му временно изпълняваща длъжността му.

 

Димитър Главчев беше един от първите депутати на ГЕРБ от създаването на партията и влизането ѝ в Народното събрание. През 2017 г. беше избран за председател на 44 НС, но няколко месеца по-късно беше отстранен със скандал заради това, че бе отнел думата на Корнелия Нинова от трибуната на парламента.

 

Тогава той се отказа и от депутатското си място, а по-късно не се е кандидатирал в партийните листи на ГЕРБ. Мандатът на досегашния председател на Сметната палата Цветан Цветков изтече още през 2022 г., но парламентарната криза стана причина за забавяне на нормалния избор - както и на серия от други ключови институции, чакащи смяна от години.

 

 

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени