Димитър Главчев: Горанов е великолепен финансист, той ще предприеме действия, за да докаже своята невинност

Много трудно ще има редовно правителство сега и следващата година, прогнозира Главчев

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Zonanews

"Избирателите се интересуват от други неща. Не мисля, че ще повлияе на изборите. Всичко трябва да се случва по българското законодателство. Законът може да се прилага за физически лица, но и за свързаните с тях физически и юридически лица. Юридическите лица може да бъдат и политически партии. Очевидно е, че за ГЕРБ няма никакъв шамар. Не само за ГЕРБ - за всички лица, които са посочени в списъка "Магнитски", заяви бившият председател на парламента Димитър Главчев в "Bulgaria ON AIR".

 

По думите му някои разбират евроатлантизма доста либерално, a други - по-консервативно. На тези, които го разбират по-консервативно, не им харесва толкова пряка намеса, отбеляза Главчев.


"Това е закон, който идва от лидера на евроатлантиците - САЩ. Няма да получиш виза от САЩ, те защитават своята територия, включително финансовата си такава. Обект на санкциите са лицата съотносими към американските банки, които са кореспондиращи с много други банки по света. Наш проблем е дали ще се съобразим", каза още той.

 

Един от санкционираните в новия списък е Владислав Горанов от ГЕРБ. Главчев го определи като великолепен финансист.


"Той каза, че ще предприеме действия, за да докаже своята невинност. Повече от две години не е в изпълнителната власт, нито е бил кандидат за депутат, нито е в органите на партия ГЕРБ", подчерта гостът в студиото.

 

Главчев посочи, че социолозите предвиждат паритет след изборите на 2 април. Според него този паритет не води до нищо добро, а всички казват, че искат да се състави редовно правителство. 


"Много трудно ще има редовно правителство сега и следващата година", прогнозира Димитър Главчев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени