Димитър Главчев и служебните министри на МВР и МО проверяват границата с Турция

Над 40 000 души опитаха нелегално да влязат от южната ни съседка от началото на годината

Димитър Главчев и служебните министри на МВР и МО проверяват границата с Турция
Димитър Главчев и служебните министри на МВР и МО проверяват границата с Турция Източник: Пресцентър на МС

С военен хеликоптер служебният министър-председател Димитър Главчев проверява актуалното състояние на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската държавна граница, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Премиерът заедно със служебните министри на отбраната и на вътрешните работи - Атанас Запрянов и Атанас Илков, директора на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов летят с хеликоптер над съоръжението, за да се провери дали има компрометирани участъци и дали има необходимост от видеонаблюдение.

 

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос през септември.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Няма компрометирани участъци по оградата на българо-турската граница

Заедно с него бяха  министърът на отбраната Атанас Запрянов, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов

Прочетете повече прочетете повече

Цветлин Йовчев: България не е приоритетна цел, но трябва да положим усилия за укрепване на границата

"Ако конфликтът в Ливан не е особено продължителен и ескалацията спадне - не се очаква засилен мигрантски натиск към Европа", подчерта бившият председател на ДАНС

Прочетете повече прочетете повече

Радев събира Консултативният съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток

Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени