Димитър Главчев: По-добре е кандидатът ни за президент да не е ярко изразена партийна фигура

Радев е причината да няма редовно правителство, разкри той

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: NOVA NEWS

"Не изпитваме злорадство от това, което се случва, защото всичко се пише се пише на гърба на българските граждани. Вече втори парламент не може да излъчи правителство и това е изключителен проблем. Няма някой, който да не е наясно коя е причината. Причината е Румен Радев, който вместо обединител на нацията, той размаха юмрук. Така настана разединение в обществото и сега берем плодовете от този стил на поведение на Радев, който е в абсолютен разрез с духа на конституцията, отнасящ се до неговата позиция". Това заяви Димитър Главчев от ГЕРБ в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.

 

Ментор на служебното правителство, съставителят отново е президентът, ще видим неговата оценка каква е, добави Главчев. "Щеше ни се и в този случай да се спазва конституцията. С много голяма сила тежи съмнението, че има министър, който е министър в нарушение на конситуцията. Става дума за Кирил Петков заради предполагаемото му канадско гражданство. По никакъв начин не е оборено. Има конкретен документ, който удостоверява прекратяването на подобно гражданство, който се издава от канаддското правителство. До този момент такъв не е показан", обясни бившият председател на НС.

 

Видя се кои са привържениците на един нов политически проект. Това са популисти и отляво, и отдясно. Такъв проект не е заплаха за нас. Рано е да се каже дали ще спечелим следващите парламентарни избори, има социологически изследвания, които дават това, добави Главчев. 

 

На всеки избори сме се явявали за победа, дори на последните избори в България спечелихме изборите. Поискахме промени в ИК, да дадем възможност на максимален брой избиратели да участват в изборите, за да се даде по-голяма легитимност на бъдещия парламент, разясни народният представител от ГЕРБ-СДС. 

 

"Кандидатите за президент на ГЕРБ са повече от двама", сподели Главчев. И продължи: "При изяснена едва днес обстановка имаме ред, при който се вземат подобни решения. Към този момент нямаме такова решение, така че не мога да отговоря. Лично мое мнение е, че е по-добре да е фигура, която не е толкова ярко изразена партийна фигура".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени