Димитър Николов е поредният депутат, напуснал групата на ДПС

С напускането на Николов групата на ДПС се стопи до 25 души

Пленарна зала на Народното събрание
Пленарна зала на Народното събрание Източник: Zonanews

Още един депутат от ДПС напусна сам парламентарната група - Димитър Николов. Той последва колегата си Ахмед Вранчев, който малко по-рано днес подаде заявление до председателя на Народното събрание Рая Назарян и шефа на движението в парламента Делян Пеевски, с което заявява, че иска да напусне групата.

С напускането на Николов групата на ДПС се стопи до 25 души.

 

Николов и Вранчев са двамата депутати, които не са подкрепили изключването на 17 свои колеги от групата си, включително и председателя на партията Джевдет Чакъров. Това става ясно от протокола от заседанието на парламентарната група, на което е било взето решението. Той бе публикуван от Елван Атилла - модераторката на групата "Аз подкрепям Ахмед Доган".

 

Групата на движението в парламента се стопи почти наполовина от полагането на клетвата - от 47 до 25 депутати.

 

Снощи почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставките на шестима от ръководните им постове в партията - на председателя Делян Пеевски, депутатите Хамид Хамид, Халил Летофов, Станислав Анастасов и Ертен Анисова и на кмета на Белица Радослав Ревански. Нито един от депутатите не е напуснал парламентарната група. Всички днес са на работа в парламента.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени