Димитър Пенев: Няма да играем на малки вратички на терена на политиката

Трябва да обърнем внимание на няколко важни въпроса, които касаят младите хора

Димитър Пенев
Димитър Пенев Източник: bTV

"Трябва да очаквате дълги години се познаваме, както Вие сте известен, така и аз съм. Трябва да обърнем внимание на няколко важни въпроса, които касаят младите хора". Това отговори в предаването "120 минути" по bTV Димитър Пенев на въпрос как се е решил да се включи в политиката. 

 

"Г-н Марешки иска да помогне на старото поколение, иска да помогне и на младото поколение.  Имаме много приятели, знаят нашите имена, но след като поканата е от г-н Марешки, знаем неговите възможности в бизнеса. Там има големи сблъсъци, но няма да го коментираме. Моите думи ще бъдат за обединение, да се получи нещо по-правилно, да се обединим зад това, което г-н Марешки прави, да има някакво обединение в спорта, в политиката, да се чувстват младите хора по-уютно", следвайки подредената си мисъл разкри Пенев.  

 

"Съпругата ми не следи изцяло политиката, ние сме спортно семейство. Това си е лична моя работа, Вие само трябва да ме подкрепяте, аз ще говоря за футбол, ако сбъркам някъде трябва само да ме слушате и да ме подкрепяте.  Г-н Марешки е определил, че съм играл номер 6 и заради това съм на шесто място в листата. Не е забравил добрите ми и успешни моменти. Редно е да участвам и то с № 6, защото съм бил с тази фланелка", сподели Димитър Пенев. 

 

Не мога да Ви отговоря на този въпрос, каза Пенев на въпрос дали би влязъл в друга листа, дали е имал покана от друга партия. На въпрос как ще се "бори" на терена политиката, Димитър Пенев каза:
"Няма да играем на малки вратички на терена с другите футболисти, няма да се боря срещу Боян Радев, аз съм в коридора на футбола, не мога да се боря".  "Нашите приятели са в движение, други колеги, комшии, винаги се съобразяваме с мерките, но има и други хора, които наблюдават, не може да ни санкционират, отговори той дали спазва мерките срещу коронавируса", добави Димитър Пенев. 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени