Димо Гяуров: ВСС може да отстрани главния прокурор в следващите 10 дни

Според него е нужна конституционна реформа

Димо Гяуров
Димо Гяуров Източник: БГНЕС

"Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор", каза бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

 

"Висшият съдебен съвет не може да остане в този вид категорично. Онзи господин, който е на записа, членът на ВСС, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той", допълни Гяуров.

 

По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани. "Прокурорът Гешев не е записван със СРС, а от някой от прокурорите - това е укоримо поведение...Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от г-н Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и най-вече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят", каза още Димо Гяуров.

 

Според него е нужна конституционна реформа. Той коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за залоупотреба с власт от политици. "Това е много лош знак. Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо", посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

 

Гяуров коментира и взрива до кортежа на главния прокурор. Според него записът е предупреждение към хора, които до момента са дърпали конците в държавата, един вид, че ще им дойде краят. Но той  не е убеден, че ще стане точно така.    

 

Не мисля, че разследване на взрива на пътя пред колата на Гешев ще стигне докрай. Ако има насочване на взрива предполага средство за насочването му. За мен взривът беше така поставен, че да не предизвика тежки последствия. Някой даде знак към главния прокурор, каза Гяуров.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени