Диспут: Александър Иванов от ГЕРБ срещу Йордан Терзийски от ПП

Терзийски пак наблагна на това, че ПП са изпълнили програмата на БСП, т.е. - увеличили са пенсиите. Иванов го попита какво се случва с увеличението при инфлационните цени в магазина

Диспут
Диспут Източник: Фейсбук

"Ако хората искат стоп на кризата и нормално управление, то с това ще се справят от ГЕРБ. Социологиите дават отчетлива преднина на ГЕРБ на изборите на 2 октомври. Ние излизаме с два листа програма. България трябва да се управлява от мнозинство, насочено към Европа и НАТО". Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

 

Александър Иванов
Александър Иванов Източник: Facebook

"Управление на "Продължаваме промяната" е единственото решение за България, ние се наехме да управляваме тази държава и показахме, че можем да управляваме и коалиционно и се надявам наистина да направим едно добро следващо управление". Това заяви в ефира на Нова тв Йордан Терзийски от ПП.

Йордан Терзийски, ПП
Йордан Терзийски, ПП Източник: Zonanews

 

"Справихме се с доста кризи, България имаше изоставащи доходи, а ние искаме да имаме стабилни доходи, да привличаме бизнеси. Да върнем като цяло бизнеса в България, защото тези хора в чужбина знаят каква корупция има тук и какво беше през последните 12 години", каза Терзийски.

 

"Това, което направихте за 7 месеца, наистина 12 години ще трябва да го възстановявате. Тоест с две думи българските граждани обедняха от промяната", посочи Иванов и допълни: "За предходните 8-12 месеца реалната инфлация е 18 процента, а повишаването на доходите е със 7 процента. Тоест реално българските граждани са обеднели от "Промяната" с 11 на сто".

 

"Нашите варианти за премиер са Асен Василев и Кирил Петков, няма по-достойни от тях", отговори Терзийски на въпрос кой трябва да е следващият министър-председател. Средната пенсия се увеличи, минималната се увеличи, каза Терзийски.

 

Иванов пък го попита, какво става, когато отидем в магазина при тези цени на пазара. 


Иванов от ГЕРБ смята, че най-важното е да се овладее инфлацията: "Държавата се управлява последователно. Инфлацията може да се овладее с обезпечаване на енергийните източници, категоричен е Иванов.

 

"България трябва да бъде обезпечена с дългосрочни договори за доставки на газ на една прозрачна цена. Това е истинска диверсификация, а не да си играем на танкер оттук, танкер оттам, без да знаем на каква цена. Тези ресурси трябва да бъдат обезпечени за дълго време, а това означава и по-ниски цени" - заяви той.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени