Дмитро Кулеба: Ние не се бием само за Украйна, но и заради вас, за да не може Русия да причини щети на вашата страна

Сигурността на Украйна означава сигурност за България

Дмитро Кулеба и Теодора Генчовска
Дмитро Кулеба и Теодора Генчовска Източник: Вести.бг

"Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската държава и народ", заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба на съвместен брифинг с Теодора Генчовска в МВнР.

 

"Сигурен съм, че България прави това не заради традиционно добрите ни отношение, но заради това, че сигурността на Украйна означава сигурност за България. Ние не се бием само за Украйна, но и заради вас, за да не може Русия да причини щети на вашата страна", заяви украинският първи дипломат и изрази благодарност към страната ни за подкрепата за европейската перспектива на Украйна.

 

"Наясно съм с ролята на Русия в историята на България", каза Кулеба и добави: "Исторически Русия е направила някои неща, които оставят емоции в съзнанието на хората, но това не е Русия, която заслужава съчувствие и разбиране. Надявам се, че ще дойде по-скоро денят, когато мирът в района на Черно море ще се възстанови, ще се върнем към културата и туризма и все повече украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени