Дмитро Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия

Той благодари на България за доброто отношение към украинските бежанци

Дмитро Кулеба в НС
Дмитро Кулеба в НС Източник: БТА

Удовлетворен съм от срещите си с българския външен министър, с премиера и с президента. България направи доста по отношение на интеграцията на украинците, отнесохте се повече от добре с бежанците, което ние високо оценяваме. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като участва в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание днес.

 

Що се отнася до военно-техническата помощ, аз ще се съобразя с вашата вътрешна политика и ще оставя крайното решение на българското правителство, но искам още веднъж да подчертая – тези, които говорят против военната помощ за Украйна, на практика подкрепят руската агресия и избиването на украинския народ, заяви той.

 

Кулеба благодари на България за доброто отношение към украинските бежанци. "Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се борим с каквото имаме", каза Дмитро Кулеба. 

 

В началото на заседанието председателят на ресорната комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за посещението. Тя изрази подкрепата на българския парламент към Украйна в този критичен момент. "Предложенията за изпращане на оръжие в Украйна бяха върнати за доизясняваме на технически подробности. Днес ако бъдат внесени, ще бъдат разгледани", каза тя в кулоарите на НС. 

 

Атанас Михнев, ПП
Атанас Михнев, ПП Източник: Zonanews

Позицията на ПП е за изпращане на оръжие в Украйна, каза Атанас Михнев. "Ние засвидетелствахме нашата твърда подкрепа", добави той. 

 

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на "Дондуков” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности.

 

Следобедът външната комисия ще заседава отново. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по актуални въпроси. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени