Днес е денят за размисъл преди втория тур на кметските избори

На балотажа тази неделя ще се гласува в около 7250 секции по данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), като в 5900 ще има устройства за машинно гласуване

Избори, гласуване, избирателна секция (СИК)
Избори, гласуване, избирателна секция (СИК) Източник: Zonanews

Днес е денят за размисъл преди втория тур на местния избори, след който ще се разбере окончателно кои ще са новите кметове в следващите четири години. По закон днес са забранени всички предизборни прояви, публикации и социологически проучвания, отнасящи се до изборите.

 

В някои общини продажбата на алкохол е забранена, а в други - не. Не се разрешава поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от сградите, в които се произвежда вотът.

 

На балотажа тази неделя ще се гласува в около 7250 секции по данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), като в 5900 ще има устройства за машинно гласуване. Ще се избират 91 общински кметове, 451 кметове на кметства и 31 кметове на райони.

 

В четири кметства - Сухозем, Драгаш Войвода, Добрина и Васильово, ще се състезават по трима кандидати, тъй като след първия тур има двама с еднакъв брой гласове. Право на глас имат 6 308 052 души, като в избирателните списъци са включени и гражданите, придобили избирателни права между двата тура.

 

Гласуването в неделя ще започне в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 ч. При опашки пред секциите изборният ден може да бъде удължен най-късно да 21.00 ч.

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени