Днес Кирил Петков и Асен Василев ще отговарят пред парламентарната комисия за GЕMCORP

Това бе поискано след като народните представители изслушаха по темата председателя на ДАНС Пламен Тончев

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews

Премиерът в оставка Кирил Петков, финансовият министър в оставка Асен Василев и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов ще бъдат изслушване в петък във Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с GЕMCORP и IP3 CORPORATION 1.

 

Това съобщи преди дни председателят на комисията Емил Георгиев, след като народните представители изслушаха по темата председателя на ДАНС Пламен Тончев.
 

Според него този меморандум не е опасен за България. На въпрос дали ДАНС потвърждава публичната информация за намеса руски капитали в GЕMCORP, Георгиев отговори отрицателно.
 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени