Днес се очаква поредната от договорените лидерски срещи между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

До тази договорка са стигна на първата такава среща миналия вторник

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: Zonanews

Днес се очаква поредната от договорените седмични лидерски срещи между представителите на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" с премиера и вицепремиера. До тази договорка са стигна на първата такава среща миналия вторник.

 

Тогава Кирил Петков обясни, че са се разбрали комуникацията да стане много по-регулярна, като всяка седмица във вторник ще има лидерска среща, на която да се обсъждат важните теми. До това решение се стигна на фона на натрупаното напрежение между първата и втората политическа сила относно приоритетите на управление на кабинета "Денков-Габриел".

 

Ден по-късно обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че напрежението не е отминало като заяви, че колкото по-бързо бъде забравена срещата с ПП-ДБ, толкова по-добре, защото по думите му тя не е произвела нищо освен още една нова разделителна линия. Борисов визира издигането на кандидат кмет на София от ПП-ДБ.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени