Днес ЦИК обявява имената на новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание

Кандидатите от два района са общо 21

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

До края на деня се очаква да знаем имената на 240-те депутати от 49-ото народно събрание. Крайният срок на ЦИК е до 9 април. Снощи изтече еднодневният срок, в който кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябваше да подадат заявление, в което да посочат предпочитанието си.

 

Кандидатите от два района са общо 21. Сред тях са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, Катя Панева от коалиция ПП-ДБ, Костадин Костадинов, Николай Дренчев и др. от "Възраждане", лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски от ДПС, председателят на БСП Корнелия Нинова, Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Драгомир Стойнев от БСП.

 

В случай че кандидатът не подаде такова заявление, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран като кандидат-депутат.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени