До обяд разбираме ще има ли правителство или предстоят предсрочни парламентарни избори

От ГЕРБ-СДС предлагат 6 свои кандидатури за министри - Деница Сачева, Христо Гаджев, Красимир Вълчев, Ивелина Василева, Росен Желязков, Жечо Станков

Народно събрание в бившия Партиен дом
Народно събрание в бившия Партиен дом Източник: Zonanews

Очаква се да стане ясно дали днес ще има развръзка на политическия възел. До обяд трябва да бъдат финализирани преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
 
Вчера Мария Габриел прие мандата от държавния глава и влезе в сила срокът, в който тя трябва да върне на президента папката или с имената на бъдещите министри, или празна. По закон срокът е една седмица.

 

Тя обаче бе категорична, че всички детайли по споразумението между двете коалиции трябва да бъдат уточнени и подписани до 12 часа днес. Ако не успеят да постигнат консенсус, отиваме на избори.

 

Това, което не успяха да договорят коалициите, са съставът на кабинета, предложен от страна на ГЕРБ-СДС, както и споразумението, писано и от двата екипа преговарящи. От най-голямата коалиция предлагат 6 свои кандидатури за министри - Деница Сачева, Христо Гаджев, Красимир Вълчев, Ивелина Василева, Росен Желязков, Жечо Станков.

 

Междувременно от опозицията отново настояха за предсрочни избори.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени