Доган обяви, че се връща в политиката заради състоянието на ДПС и нарече Пеевски феномен

По повод оставката на доскорошния председател на движението Мустафа Карадайъ Доган казва, че е тя е била "изненадващата, но явно си има предистория и развитие"

Ахмед Доган, Пеевски, Йордан Цонев
Ахмед Доган, Пеевски, Йордан Цонев Източник: Zonanews

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган определи връщането си в активната политика като "екзистенциална тежест", която "обърква личното му битие". Това стана в писмено послание до членовете на Централния съвет на партията, чието заседание се провежда в този момент. Доган не се появи за заседанието, въпреки че се смяташе, че той ще го води лично.


По-късно председателят на парламентарната група Делян Пеевски уточни за медиите, че Доган е болен от грип и затова отсъства. Обръщението му бе публикувано на сайта на партията. В него той подчертава, че се връща на сцената на политика не по своя воля, а по политическа необходимост.


Доган пое оперативното ръководство на партията след оставката на председателя Мустафа Карадайъ, за която от движението съобщиха на 7 ноември. В обръщението си пред партийните членове Доган отправя хвалебствия към председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, определяйки го като "феномен в българската политика през последните 5-6 месеца".

 

"С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.",казва Доган по адрес на санкционираният по "Магнитски" заради корупция депутат.


По повод оставката на доскорошния председател на движението Мустафа Карадайъ Доган казва, че е тя е била "изненадващата, но явно си има предистория и развитие".

"В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот", подчертава той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени