Доналд Тръмп ще се кандидатира на изборите през 2024 г.

Републиканската партия смята, че има голямо предимство с наближаването на есенната кампания, ако заложи на това, че при президента Джо Байдън американската икономика се влоши

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Twitter

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в ново интервю, че е решил да се кандидатира на изборите за държавен глава през 2024 г. и в момента обмисля кога да стартира кампанията си, предаде ДПА. Голямото ми решение ще е дали да стартирам преди или след (междинните избори), каза Тръмп в интервю за седмичното списание "Ню Йорк". Запитан направо дали ще се кандидатира за Белия дом, Тръмп каза, че "вече е взел това решение".

 

В друга медийна публикация – във в. "Вашингтон пост", се казва, че Тръмп ще се впусне в надпреварата през септември, за да сплоти привържениците си преди междинните избори, в които републиканците се надяват да си върнат контрола върху Конгреса. Наблюдател определи шансовете като по-добри от 2:1 Тръмп да започне кампанията си преди междинните избори.

 

Тръмп смята, че колкото по-рано започне активната си кампания, толкова по-лесно ще му бъде да изпревари потенциални съперници в Републиканската партия, особено губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който набира популярност според допитванията.

 

Мисля, че мнозина не биха се кандидатирали, ако аз го направя, защото, ако погледнете допитванията, те дори не отчитат присъствието им, каза Тръмп в интервюто за "Ню Йорк".

 

Републиканската партия смята, че има голямо предимство с наближаването на есенната кампания, ако заложи на това, че при президента Джо Байдън американската икономика се влоши. Включването на Тръмп може да активира редовите демократи и да отклони вниманието от раздразнението, което избирателите изпитват в бензиностанциите и супермаркетите.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени