Доц. Мангъров: Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, че съм с лява партия

Никога не съм бил ляв. Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, съм с лява партия. Това каза доц. Атанас Мангъров в предаването "Още от деня" по БНТ

Доц. Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров

След като вчера стана ясно, че е номиниран за кандидат-депутат от партия АБВ, днес доц. Мангъров обясни, че няма никакъв вариант, при който той да стане кандидат за народен представител от лява партия. 

"Ако аз исках да влизам в политиката, нямаше да влизам с АБВ, а щях да влизам с ГЕРБ или в ГЕРБ, с ДПС или в ДПС, със Слави. АБВ не е парламентарно представена партия и шансът й да влезе в парламента е малък. Ако исках да ставам такъв, какъвто се опитват да ме изкарат, щях да играя на много сигурно", обясни той.

Мангъров отрече да е заявявал, че ще си скъса дипломата във връзка с разпространението на коронавируса.

"Никога не съм казвал, че ще си късам дипломата заради коронавируса. Това го каза премиерът. Точно това не съм казвал – казвал съм, че се надявам вирусът да изчезне, но никога не съм казвал, че ще си скъсам дипломата", обясни началникът на Ковид отделението в Инфекциозна болница.

Доц. Мангъров заяви, че в политиката  има всякакви хора.

"Инженери, учители, лекари. Медицината е част от нашия живот, а нашият живот така или иначе е свързан с политиката – няма как да се опитваш да промениш нещо, без да влезеш там по някакъв начин„, каза кандидатът за депутат.  Мангъров обясни, че се е съгласил да се кандидатира от гражданската квота на АБВ, защото в момента вредите, които се нанасят, са много големи и не вижда друг начин, по който това може да спре. "Опитвам се, доколкото ми е възможно по този начин да се опитам да променя нещата".

"Аз съм с АБВ, защото те са от моята страна на бариерата и защото там е много пусто. Тези, които мислят като мен са много малко".

"Тези, които мислят като мен, са много малко. Надявам се да стана повече, защото според мен този е начинът да се променят нещата", добави доц. Мангъров.

Той повтори твърдението си, че коронавирусът е обикновен вирус и заяви, че не се е ваксинирал.

"Не съм се ваксинирал, имам антитела и съм изкарал тази инфекция. Който ви казва, че антителата са до време, от нищо не разбира", отсече д-р Мангъров.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени