ДПС издигна Йордан Цонев за председател на НС

Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ

Йордан Цонев, ДПС
Йордан Цонев, ДПС Източник: Zonanews

ДПС издигнаха кандидатурата на Йордан Цонев за председател на Народното събрание. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

 

"Връщам се към онова, което различните парламентарни групи изказаха в декларациите си. Всички призоваваха за съгласие и диалог в тези кризисни времена. Самите ние като народни представители все още не сме готови да чуваме и разбираме какво ни говорят нашите опоненти. Съгласието и обеднинението го рзбираме само около собствената ни правота и истина, вместо да търсим включително и правотата на опонентите. Уроците не са научени и поуките не са извлечени за последните 4 избора за година и половина. Българският народ всеки път избираше фрагментиран парламент и не позволяваше на нито една партия да има собствено мнозинство", каза той.

 

"Основната задача на политиците и институциите е да решаваме проблемите на хората, което започва с решаването на основния проблем - липсата на диалог", категоричен бе Карадайъ.

 

"Много е лесно да се каже "аз ще бъда опозиция" и в един момент с една конкретна тема да се опитваме да създаваме криза в Народното събрание. Тепърва ни предстои да направим с тази структура на Народното събрание, по волята на суверена, да търсим мнозинства. Ако успеем да намерим онова мнозинство, което може да излъчи годно и стабилно правителство, още по-добре би било в тези кризисни времена", смята лидерът на ДПС.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени