ДПС обеща да не пречи за създаването на кабинета, Христо Иванов и Пеевски обсъждат съдебната реформа

Това се случи след двучасов разговор с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС проведоха двучасова среща в стаята на движението в парламента. След преговорите Мустафа Карадайъ смени позицията си и реши "да не пречи" на кабинета "Денков-Габриел".

 

От страна на ГЕРБ-СДС с ръководството на Движението се срещнаха Мария Габриел, Томислав Дончев и Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ – номинираният за премиер Николай Денков, Кирил Петков и Христо Иванов.

 

Стана ясно, че причина за разговорите, на които освен лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, присъства и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на мнозинство за конституционна реформа.

 

От Движението вече подчертаха неколкократно, че няма да подкрепят правителство с участието на "Продължаваме промяната", но днес Карадайъ беше очевидно по-сговорчив и обясни пред журналисти в Народното събрание:

Ние заявихме и ще участваме в разговорите и по същество, и в реализацията на конституционната реформа, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си съставят кабинет".


"За да се реализират конституционните реформи, се изисква време и парламентарно време. От тази гледна точка, за да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет", каза пред журналисти в парламента Мустафа Карадайъ.

 

Лидерът на ДПС подчерта, че не се отрича от думите си, че съюзът между първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е "порочна сватба", като коментира:

"Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет "Рамбовци" няма да има. Но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм крайно ясен".

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени