ДПС обеща да не пречи за създаването на кабинета, Христо Иванов и Пеевски обсъждат съдебната реформа

Това се случи след двучасов разговор с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС проведоха двучасова среща в стаята на движението в парламента. След преговорите Мустафа Карадайъ смени позицията си и реши "да не пречи" на кабинета "Денков-Габриел".

 

От страна на ГЕРБ-СДС с ръководството на Движението се срещнаха Мария Габриел, Томислав Дончев и Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ – номинираният за премиер Николай Денков, Кирил Петков и Христо Иванов.

 

Стана ясно, че причина за разговорите, на които освен лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, присъства и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на мнозинство за конституционна реформа.

 

От Движението вече подчертаха неколкократно, че няма да подкрепят правителство с участието на "Продължаваме промяната", но днес Карадайъ беше очевидно по-сговорчив и обясни пред журналисти в Народното събрание:

Ние заявихме и ще участваме в разговорите и по същество, и в реализацията на конституционната реформа, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си съставят кабинет".


"За да се реализират конституционните реформи, се изисква време и парламентарно време. От тази гледна точка, за да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет", каза пред журналисти в парламента Мустафа Карадайъ.

 

Лидерът на ДПС подчерта, че не се отрича от думите си, че съюзът между първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е "порочна сватба", като коментира:

"Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет "Рамбовци" няма да има. Но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм крайно ясен".

Още от "Политика"

Кристалина Георгиева за еврозоната: В условията на борд ЕЦБ определя нашата политика, а ние не сме на масата да ѝ влияем

Последните няколко години наблюдаваме как геополитическите напрежения се преливат и в икономиката, заяви управляващият директор на МВФ

Прочетете повече прочетете повече

Пеевски: Василев се съгласи ДДС за ресторантьорите да остане 9%, идеята за "бонус - донос" отпада

Пеевски потвърди за среща с министъра на финансите, с Бойко Борисов и с Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени