ДПС с нови данни за полицейския тормоз в предизборната кампания

Правата и свободите в нашата мила Родина България са гарантирани от Конституцията и законите в страната, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов

Ахмед Ахмедов
Ахмед Ахмедов Източник: ДПС
Нови данни за полицейския тормоз по време на предизборната кампания над хора от уязвими групи даде в прокуратурата в Разград зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. Той се яви заедно с адвокат на ДПС, за да изложи още подробности по жалбата, която депозира на 20 октомври. Тогава Ахмедов и кметове на ДПС от областта представиха сигнали за тормоз и опити за сплашване на хора с ТЕЛК, които бяха заявили желание за упражнят правото си на глас чрез подвижни избирателни секции, съобщават от ДПС.
 
Посочихме хората, които са били тормозени - с имена и факти. За тормоза над тях ни сигнализираха нашите партийни структури на общинско и областно ниво, съобщи Ахмед Ахмедов. Искам да кажа на всички наши съмишленици и на всички пострадали хора, че нито един от тях няма да бъде изоставен, че честта и достойнството на всеки един от тях ще бъдат защитени, категоричен бе Ахмедов. И заяви: "Ние вярваме в българското правосъдие, вярваме в съдебната система".
 
Призоваваме прокуратурата много съвестно и отговорно да извърши това разследване, за да може служителите, които са накърнили честта и достойнството на нашите жители, да бъдат наказани, каза още зам.-председателят на ДПС.
 
За нас в основата на демокрацията са правата и свободите, а правата и свободите в нашата мила Родина България са гарантирани от Конституцията и законите в страната. И ние, ДПС, няма да позволим на никого да не спазва Конституцията и законите, подчерта Ахмед Ахмедов.
 
Ние, ДПС, имаме мисия - да защитаваме демокрацията и държавността в нашето Отечество. Ще продължим да носим тази отговорност независимо кои хора управляват страната или какви ръководни постове заемат, заяви Ахмедов. И допълни: "31 години в нашите къщи не бяха влизали служители на МВР. Сега всички станахме свидетели как в тази кампания МВР се превърна в предизборен щаб".
 
Ахмедов се извини на всички честни и достойни служители на МВР. Мнозинството от тях не действат в прийомите на народната милиция, а са съвестни и отговорни, което им прави чест, заключи зам.-председателят на ДПС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени