ДПС се оплака от Кирил Петков - заплашил ги с: "Аз вас ще ви оправя"!

За случката разказха Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов пред журналисти в парламента днес

Мустафа Карадайъ, ДПС
Мустафа Карадайъ, ДПС Източник: Zonanews

ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи. За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който припомни по-миналата седмица, когато от движението обявиха, че ще внесат предложение за Временна комисия за така наречените потоци.  

 

"Когато заявихме, че ще внесем предложение за Временна анкетна комисия на излизане от залата явно не му издържаха нервите, той отправи директни заплахи към ДПС през заместник-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ и името на Америка", каза Карадайъ. Стана ясно, че по този повод от ДПС са изпратили писмо до ръководителя на тази служба.  

 

За случката разказа и самият Анастасов пред журналисти в парламента днес. "На последния парламентарен контрол, който беше по-предишния петък, блиц към премиера и вицепремиерите, след като приключи нашият въпрос, с колегите изчакахме 1 минута и когато започна следващият, тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай т.нар. кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Аз застанах на дистанция от 1,5-2 м., за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце. След това той ми каза: "Аз ще ви оправя". В първия момент не повярвах на ушите си. Казах: "Моля?" и той повтори: "Аз вас ще ви оправя", разказа пред журналисти Анастасов.

 

Той поясни, че министър-председателят е казал до три седмици да очакват новини от ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ. ДПС обявиха още, че са внесли предложение за Временна анкетна комисия за твърденията на премиера за така наречените потоци: "Южен поток", "Турски поток", "Балкански поток".  

 

От ДПС подчертаха, че така ще реагират на всяка лъжа на кръга "Капитал" на "олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и неговите проксита". 

Още от "Политика"

Борисов в Нова Загора с мощна подкрепа за кандидат-кмета на партията Галя Захариева (НА ЖИВО)

Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините, заяви бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени