Драгомир Стойнев: Служебното правителство не се ползва с уважението на гражданите

В работата на служебното правителство има доста пробойни, добави той

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев Източник: БСТВ

"В работата на служебното правителство виждаме, че има доста, доста пробойни - в сферата на енергетиката, Плана за възстановяване, Ковид кризата. Виждате, че дори когато има заповед от страна на министъра, никой не я спазва. Това служебно правителство не се ползва с уважението на гражданите - заведенията работят, предприемачите ги бойкотират", заяви пред БНР Драгомир Стойнев, член на Националния съвет на БСП.


"С кандидатурите на проф. Атанас Герджиков и Лозан Панов битката за президентския пост става много интересна", заяви Стойнев. Той бе категоричен, че  ако за първия си мандат Румен Радев е бил безалтернативен, за втория мандат ще му трябва голяма обществена подкрепа, за да запази поста си. На въпрос дали БСП ще продължи подкрепата си за него, Стойнев отговори: "Изключено е да не го подкрепим. Ние имаме принципи - да чуваме нашите членове. До сега те извеждат на първо място президентската двойка Радев-Йотова". 

 

Той припомни, че преди 5 години българските социалисти са проявили себераздаване и са положили много усилия и воля, за да издигнат, наложат и изберат Радев. Стойнев подчерта, че от БСП има много по-голямо очакване, отколкото от другите партии застанали зад Радев.

 

"Българските социалисти очакват да получат и в замяна това,  което дават", добави  Стойнев и припомни, че политическият генезис на президента идва от БСП.

 

Помолен да коментира кандидата на ГЕРБ за президентските избори, той отговори: "Очакванията бяха за чисто партийна кандидатура. Създадоха и инициативен комитет, където има знакови личности".

 

По думите му кандидатурата на Лозан Панов не е за подценяване. "Очаква ни много интересна политическа битка. Хубавото е, че зад всеки от тези кандидати ще има и конкретни политически сили, която ще ги подкрепи, както БСП ще подкрепи Радев, ГЕРБ Герджиков, ДБ надявам се да подкрепят Лозан Панов", добави Стойнев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени