Два самолета прибират изгонените служители на руското посолство и техни близки

Според непотвърдена информация общата бройка на руснаците, които ще напуснат днес страната ни, е около 170 души

Единият руски самолет, който трябва да прибере изгонените служители на посолството на Русия в София
Единият руски самолет, който трябва да прибере изгонените служители на посолството на Русия в София Източник: БНР

Два самолета на Руската федерация се очаква да пристигнат на летище София в следобедните часове днес, за да отведат в родината им експулсираните 70 дипломати и служители на руското посолството у нас и техните близки.

 

Според непотвърдена информация общата бройка на руснаците, които ще напуснат днес страната ни, е около 170 души. Двата полета са насрочени за 15 и 15 и 30 часа. Самолетите ще летят от София до московското летище "Внуково". За пътуващите са предвидени четири чекинг гишета на Терминал 2. 

 

На 28 юни премиерът в оставка Кирил Петков съобщи, че България отзовава 70 руски дипломати и дипломатически служители. Около 13 часа първият от двата самолета кацна на софийското летище. Минути преди 14 часа кацна и вторият самолет.

 

Руските дипломати и служители вече се изнесоха от посолството и са на летище "София", откъдето ще бъдет върнати в импарията на злото. 

 

Изгонените служители на руското посолство си заминават
Изгонените служители на руското посолство си заминават Източник: БТА

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени