Двамата "Шишковци" обсъждат тема "№ 1" в държавата: Шкембета, гларуси и вкаменелости

Канят Томислав Дончев на дебат на ливада

Иво Мирчев-Тялото и Христо Иванов-Коминтерна
Иво Мирчев-Тялото и Христо Иванов-Коминтерна Източник: Facebook

Живите включвания на Христо Иванов-Коминтерна и Иво Мирчев-Тялото достигат нови нива по отношение на тематика и ораторското майсторство. Това забелязват от Tribune. Днес на обяд двамата, застанали пред Министерски съвет, обясняваха как ще отговарят на поредната реплика на Борисов по отношение на физическата годност на участниците в предизборната кампания. Освен това отправиха покана към Томислав (когото никога не назовават по фамилия – Дончев).

 

"Вчера започна да говори (Борисов), че имал едни дебели опоненти – дебелаци, които му говорели за дигитализация, за роботизация, били от умните и красивите, снимали се били. И днеска той замазва – казва, че (Николай) Нанков бил нашишкавял. Това обаче не е разговор за шкембето и се включваме да му отговорим на Борисов, защото под тази простащина ние можем да влезем в съдържателен разговор", незнайно защо вижда нещо съдържателно в темата Христо Иванов.

 

Той обяснява с драматична интонация, че кампанията минала под знака на това, че Борисов и ГЕРБ се криели и единственият момент, в който Борисов реагирал емоционално, бил този. "И излизането не е, защото Борисов е твърде чувствителен на тема своята форма", сравнява се Иванов с 15-години по-възрастния премиер. "Борисов от години пощръклява от карикатурите на Комарницки", обявява той и загатва, че има забавна история за това, която ще ни разкаже "някой ден".

 

"Но под това е усещането на този застаряващ гларус политически, че губи почва под краката си и времето му изтича. Идва нова епоха, в която той няма място, и постепенно се превръща във вкаменелост от 90-те години, която пречи на България и това е неговата изнервеност, и това е разговорът, който ние искаме да водим на тези избори. Нямаш място тук, пречиш, освободи страната, за да може тя да си реализира потенциала", обяснява се бившият министър от кабинета "Борисов 2".Той разсъждава още, че изплашеният Борисов пратил Дончев на дебат с тях, а той – също стреснат от експертизата им, си довел и Владислав Горанов.

 

"Каним Томислав в петък, при Тех Парк, когато е удобно за него, там има една ливада, на която, когато има събиране на ГЕРБ бият хора. На тази ливада го каним да дискутираме електронното управление", гласи озадачаващата покана. 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени