Двуличието като професия - Бойкикев върти и суче за Найден Зеленогорски и Манолова

В архива си пазя видео от кампанията за местни избори 1999 г., където в продължение на 8 минути се вижда как кандидатът на ОДС за кмет на Плевен Найден Зеленогорски посреща лимузината на циганина Кирил Рашков (т.н. "цар Киро") и заедно с него прави агитация на жителите от квартала да го подкрепят на изборите

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: bTV

Антон Тодоров

Нахалният коминтерновски наследник Христо Иванов-Бойкикев показа за пореден път, че това принципи, последователност, ценности - всичко е вятър и мъгла. Участието му в BTV преди минути остави същият неприятен привкус, който е толкова предвидим, колкото че денят сменя нощта. Казано иначе - Бойкикев е като природно явление, като бедствие. Той добави, без да му мигне окото - ще работим с Мая Манолова в новия парламент. Това е съвсем логично, защото те, Манолова, отровниците и другите елементи под командата на Румен Радев, разбуниха държавата и направиха опит за антиконституционен метеж. Логично е криптокомунистите да се съешат със своите от групата на явните комунисти.

Водещият Антон Хекимян го попита как ще коментира факта, че в 43-то НС Найден Зеленогорски е гласувал за проекта за съдебна реформа на АБВ, а не е подкрепил тогавашното му предложение като правосъден министър за друга правосъдна реформа. На въпрос на водещия как така днес Найден Зеленогорски се появява в листите на ДеБъ, Бойкикев се оплете в двуличие - нямало значение този факт, Зеленогорски имал биография. Тук коминтерновският наследник стъпи на много тънък лед. Да видим каква е биографията на Зеленогорски.

 

Найден Зеленогорски
Найден Зеленогорски

Найден Зеленогорски е бил директор на клона на "Български пощи" в Плевен в периода 1992-97 г., когато става депутат от ОДС. Зеленогорски е един от много малкото сини кадри, който не е уволнен от червения шеф на КПД Любомир Коларов в периода 1995-96 г., по време на правителството на Жан Виденов. Изобщо, както всички в партията на Кунева и Зеленогорски много обича да говори за демокрацията, за десницата, за антикомунизъм, за евро-атлантически проекти, но както при повечето в компанията на Бойкикев и Атанасов, когато се взреш подробно в биографиите им виждаш грозното лице на криптокомунизма и задкулисието. Зеленогорски е моделът за Бойкикев, Гном и другите криптокомунисти. Преди това беше "модел" за снахата на ЦК на БКП - Меглена Кунева-Пръмова. Още преди това беше "модел" за Костича и Соколов. Вероятно още преди това е бил модел на други задкулисни кръгове, ако ме разбирате - говоря за онези кръгове преди 10 ноември 1989 г.

 

А сега нека видим какво представлява т.н. "модел Зеленогорски" още от 90-те години. Например, за това как се печелят избори и с помощта на кого?  


В архива си пазя видео от кампанията за местни избори 1999 г., където в продължение на 8 минути се вижда как кандидатът на ОДС за кмет на Плевен Найден Зеленогорски посреща лимузината на циганина Кирил Рашков (т.н. "цар Киро") и заедно с него прави агитация на жителите от квартала да го подкрепят на изборите. Само тази близост на Найден Зеленогорски с осъдения от Асеновградският районен съд на три години и шест месеца по две обвинения за закана за убийство би трябвало да е достатъчна той най-накрая да бъде изхвърлен от българската политика. А не да ни се натрапва като пример от претенциозни госпожи. Нали така каза Христо Бойкикев - Зеленогорски има биография!

Найден Зеленогорски и Цар Киро правят кампания за местни избори 1999 г.
Найден Зеленогорски и Цар Киро правят кампания за местни избори 1999 г.



Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени