Джамбазки: Избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу

Евродепутатът изрази мнение, че новите формации в парламента вече са започнали да се отмятат от основните си предизборни идеи и обещания

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки Източник: Facebook

Редно е новото мнозинство в парламента да излъчи стабилно правителство. Необходимо е да бъде избран Министерски съвет, който веднага да започне да управлява. Намираме се в здравна криза, предстоят важни икономически въпроси за решаване, както и сериозни външнополитически предизвикателства. Това коментира пред Радио Стара Загора евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от Tribune.bg. Той сподели, че е в интерес на ВМРО да се стигне до предсрочни избори през лятото, на които формацията да вземе реванш, но националният интерес е да има стабилно ново управление. 

 

"Загърбвайки нашия чисто егоистичен политически интерес, ние се надяваме и настояваме, така наречените партии на протеста, те имат заявена подкрепа от БСП и ДПС, нямат никакво оправдание, трябва да приключат с това шикалкавене и играене, тези стъпки иди ми, дойди ми, една напред, две назад. Надявам се бързо да са научили, че политиката не е игра, нито шоу, нито надуване на дудуци и вувузели пред прозорци и сгради, а е действие", категоричен е евродепутатът. 

 

Джамбазки изрази мнение, че новите формации в парламента вече са започнали да се отмятат от основните си предизборни идеи и обещания, а избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу. Като пример той посочи отказа на "Има такъв народ" да работи за въвеждането на мажоритарна избирателна система в рамките на 45-тото Народно събрание. 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени