Ефектът от ударите със снежни топки в главата: Петков обвини МГЕРБ, че стои зад паниката на бензиностанциите

Видял хибридна война срещу правителството, а истинската вижда ли, или ще стиска очи до последно

Кирил Петков на брифинг в МС
Кирил Петков на брифинг в МС Източник: Скрийншот/NOVA

Младежката организация на ГЕРБ стои зад създалата се паника в сряда вечерта, когато пред бензиностанции у нас се извиха дълги опашки, заяви на брифинг днес премиерът Кирил Петков след среща членовете на Българската петролна и газова асоциация.


"Единствената причина за паниката в сряда е широкото използване на снимки от няколко малки бензиностанции в социалните мрежи с цел политическа или хибридна атака. До този момент, хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ", посочи Петков.

Според него по този е използван страхът на хората от войната, въпреки че цялата система е обезпечена  с гориво, и се създава паника за няколко часа, която се опитва да накара хората да се презапасяват, без да има причина за това. 

 

"Това, което се разбрахме всички, че усетим ли подобен тип хибридна атака, политическо разклащане на системата, опитвайки се да се направят някакви политически дивиденти на гърба на хората…ние ще имаме координиран отговор, моментално, комуникация с населението, за да знае, да не се поддава на подобни лъжи и манипулации. Следете какво казва правителството и не се притеснявайте", гориво има, изтъкна още Кирил Петков.

 

 

 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени