Екатерина Йорданова е избрана за председател на Жени ГЕРБ

За зам.-председатели на Жени ГЕРБ са избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова и Йоана Йончева-Фильова

Екатерина Йорданова
Екатерина Йорданова

Дългогодишният общински съветник в СОС Екатерина Йорданова беше избрана за нов председател на Жени ГЕРБ. На Националното общо събрание на организацията, което заради противоепидемичните мерки се провежда онлайн, тя получи подкрепата на 840 делегати. "против" гласуваха 5, "въздържал се" - също 5.  В събранието участват 850 делегати от всички 29 области в страната. За зам.-председатели на Жени ГЕРБ са избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова и Йоана Йончева-Фильова.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи обръщение към жените в началото и се пошегува, като направи препратка към "изчегъртването" на определени мъже. 

"Днес сме събрали не само да изберем ръководство, но и се надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и най-вече да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите" - с тези думи Борисов приветства жените от партията.

 

"Извън шегата, много сериозно гледам на днешното мероприятие. Неслучайно най-много жени гласуват за ГЕРБ. Ние също винаги сме се старали да откликнем по същия начин - еврокомисари, евродепутати, министри, зам.-министри, областни управители, кметове... Няма друга партия, в която толкова много жени да участват", допълни той.


Скандал се получи по време на номинациите зза нов Национален изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ днес, съобщава "24 часа". Причината - номинираната за член на съвета от Благоевград Елена Ташкова не е била издигана от структурата. "Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

 

"Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други", коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Нашите номинации бяха Адриана Мелниклийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация, каза Мелниклийска. В крайна сметка номинацията бе прегласувана и за член на съвета бе избрана Росица Димитрова.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени