Екатерина Йорданова, ГЕРБ: Минеков е бил или подведен, или си прави PR

Тя подчерта, че диалогът е най-силният инструмент за постигането на всякаква политика

Екатерина Йорданова
Екатерина Йорданова Източник: БНТ

През уикенда служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че ГЕРБ ползва неправомерно двата етажа в административната сграда в НДК, където е настанена централата на партията. От ГЕРБ категорично отхвърлиха твърденията и доказаха, че Минеков лъже. От партията на Борисов документално разкриха, че протежето на Радев изобщо не е наясно кой е собственик на НДК, какви са правните основания за ползването на тези два етажа от ГЕРБ и т.н.

 

По време на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ темата бе коментирана и от Борисов. Той подориза опит за саморазправа от страна на служебния кабинет с неговата партия и запита дали президентът Румен Радев задава тона на атаката. 

 

Пред БНТ тази сутрин новият председател на Жени-ГЕРБ Екатерина Йорданова заяви, че изгонването на партията от централата ще е нарушение на закона. 

 

"Законът за политическите партии е ясен, чл. 31 също, така че аз го приех по-скоро като една шега или може би някакъв пиар ход, грешно е посъветван министърът. ПП ГЕРБ още е първа политическа сила, зад нея стоят много избиратели и аз наистина не бих искала да повярвам, че някой ще тръгне след толкова много хора в нарушение на закона", каза тя.

 

"Не съм част от ръководството на ГЕРБ, аз съм редови член от много години, разбира се, че нашето ръководство е взело правилното решение да обяви номинациите в последните дни, предвид тежко замърсената комуникационна среда", заяви тя.

 

Йорданова подчерта, че диалогът е най-силният инструмент за постигането на всякаква политика. "Жените наистина сме по-диалогични и вярвам, че не само жените в ГЕРБ, а жените във всички политически партии ще застанат още по-силно на позиции, за да подпомогнат диалога", заяви тя.

 

Екатерина Йорданова коментира и обстановката с градския транспорт в София - засиленият контрол и разредените разписания.

"В 20% от транспорта ще бъдат увеличени интервалите, така че да отговорим наистина на реалните потребности и да минимизираме разходите - вследствие на пандемия ние посрещнахме кризата много достойно, не намалихме сериозно разписанията", заяви Йорданова.

 

Тя подчерта, че работещите в градския транспорт също са сред героите на пандемията. "Когато има криза и проблем в обществото, тя е за всички. Колегите в Транспортна комисия и след много задълбочен анализ в Центъра за градска мобилност правят предложение за увеличаване на интервалите само в определени диапазони от време, когато има наблюдение, че автобусите са празни", каза Йорданова.

По думите ѝ това са частни мерки там, където не се налага да има пълен обем на транспортната услуга.

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени