Екатерина Захариева: Естественият ни партньор е "Демократична България"

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ – добре познати имена

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева Източник: МВнР

Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията... Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула. Това каза пред БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ.

 

Тя увери, че ГЕРБ са готови да говорят с всяка една политическа партия в парламента, за да се намери формула за съставяне на редовно правителство. "Естественият ни партньор са ДБ. Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели".

 

В предаването "Неделя 150" Захариева допълни, че Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ. "Кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство".

 

Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, "целта е да се постигнат дребни политически сметки". По думите ѝ РСМ не трябва да решава вътрешнополитическите си проблеми на гърба на България. "Винаги сме им подавали ръка в трудни моменти, но България има много ясни и изпълними условия".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени