Екатерина Захариева: Петков ще влезе в историята като първия самосвалил се премиер

Според нея доскорошните управляващи са застрашили парите, които трябва да получим по Плана за възстановяване още от първия си ден

Екатерина Захариева, ГЕРБ
Екатерина Захариева, ГЕРБ Източник: Zonanews

Кирил Петков ще влезе в историята като първия самосвалил се с вот на недоверие министър-председател. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV народният представител от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

 

"Разпадът на коалицията им, взаимните обвинения в корупция, празния хладилник на хората, галопираща инфлация и липсата на всякакви адекватни мерки - те просто се самосвалиха", добави тя.

 

Според нея доскорошните управляващи са застрашили парите, които трябва да получим по Плана за възстановяване още от първия си ден.

 

Демонстрациите в подкрепа на кабинета били резултат на това, че 3 партии са извикали поддръжиците си. Няма нищо лошо в това, но нямаше как да ги задържи на власт, добави бившият външен министър. И нарече коалицията безпринципна като напомни и липсата на общо коалиционно споразумение. Освен това още от първия си ден са застрашили парите по Плана за възстановяване.

 

ГЕРБ не са обсъждали състав на кабинет, но имат законодателни предложения за решение на много от проблемите на България.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени